Wist je dat: Er een jaarlijkse schoonheidswedstrijd is voor uien in Nederland?
Binnen Go crops kan de uienteelt niet ontbreken binnen onze hoofdteelten. Wij telen voornamelijk zaaiuien bestemd voor consumptie, zowel rood als geel van kleur. De uien die wij telen zijn voornamelijk bedoeld voor afzet in de Nederlandse supermarkt.
De teelt van uien: Het zaaien van de uien gebeurt vanaf de tweede helft van maart tot de eerste helft van april. Om het groeiende gewas te beschermen maken we gebruik van steriele insectentechniek, om de uienvlieg duurzaam en effectief te beheersen. De larven van de uienvlieg kunnen namelijk enorme schade aanbrengen aan jonge uienplantjes. Zodra de uien oogstrijp zijn worden ze gerooid en met kiepwagens van het land naar onze bewaarloodsen gebracht. Hier worden de uien in een koelcel opgeslagen, totdat ze op afroep gesorteerd en afgeleverd worden aan de klant. Door onze geavanceerde bewaring kunnen wij de uien jaarrond bewaren, totdat er weer nieuw Nederlands product beschikbaar is.
Het zuidwesten is van oudsher een belangrijk teeltgebied voor uien. Nederlandse uien gaan dankzij hun hoge kwaliteit via verwerkers op transport naar afnemers over heel de wereld. De ui is daarmee een belangrijk gewas voor de Nederlandse akkerbouw.
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak ze al omscheppend in 15 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.
Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de soep en laat 30 min zachtjes koken. Bestrooi de sneetjes brood met wat kaas en peterselie en rooster ze 5 min in de oven. Schep de soep in soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep en serveer direct.
Go crops is opgericht in 2022 en richt zich op het verwerken en vraaggestuurd telen van gezonde, Nederlandse producten. Altijd met de gezondheid van de bodem als uitgangspunt, werken we samen met lokale akkerbouwers om duurzame en hoogwaardige producten te leveren.