• Stratensweg 3

    3245 NG Sommelsdijk

Knolselderij

Wist je dat: Knolselderij supergezond is en bomvol vitamine C zit, wat belangrijk is voor je weerstand?

Binnen Go crops is knolselderij een belangrijk gewas in ons bouwplan, welke wij rekenen tot één van de ‘vergeten’ groenten. Wij telen de knollen voor een hele range klanten; van supermarkt, cash & carry, groothandel tot industrie.

De teelt van knolselderij: De teelt van knolselderij start met het opkweken van plantjes in een kas. De plantjes worden na ongeveer zes weken vervoerd naar ons bedrijf. Vervolgens worden de jonge knolselderijplantjes tussen maart tot en met eind mei uitgeplant in de grond. Om de teelt te vervroegen dekken wij een deel van de knollen af onder groeidoek, waardoor ze vroeger in het seizoen al beschikbaar zijn. Een ander deel laten wij uitgroeien. De oogst van de knolselderij vindt plaats van begin augustus tot aan december. Vervolgens leveren we het hele jaar knolselderij, van augustus tot december vers van het land en van januari tot en met juli vanuit de koelcel.

Geraspte of in stukken gesneden knolselderij is bijzonder smakelijk, met name in de erwtensoep. De knolselderij is rijk aan diverse mineralen, zoals calcium en fosfor (opbouw van je botten), kalium (goede werking van de hersenen) en ijzer (zuurstoftransport van bloed). Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij.

Knolselderijsoep

  • 1 knolselderij (van de lokale boer)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 200 ml kookroom (of crème fraîche)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 klontje boter
Liever visueel? Bekijk dan de video

Instructies

  • 1.

    Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca 2 a 3 cm. Snijd ook de knoflook klein. Verhit de boter in de pan en bak de knoflook met de knolselderij 5 minuutjes. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken.

  • 2.

    Haal de staafmixer door de pan en pureer alles fijn. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat, rozemarijn en voeg de kookroom toe. Laat nog een paar minuten door pruttelen. Serveer de knolselderijsoep met de croutons, kaas en peterselie.

logo

Go crops is opgericht in 2022 en richt zich op het verwerken en vraaggestuurd telen van gezonde, Nederlandse producten. Altijd met de gezondheid van de bodem als uitgangspunt, werken we samen met lokale akkerbouwers om duurzame en hoogwaardige producten te leveren.

Een duurzaam geteeld product gebruiksklaar afleveren

  • 100%

    Duurzame energie

  • 100%

    Lokaal geteeld

  • Jaarrond

    Nederlands product